29 Mart 2014 Cumartesi

AKILSIZ BAŞIN CEZASINI AYAKLAR ÇEKER




AKILSIZ BAŞIN CEZASINI AYAKLAR ÇEKER

--
UNUTMAYALIM

'AKILSIZ BAŞIN CEZASINI AYAKLAR ÇEKER' (Türk Atasözü)

Ben de şöyle diyeyim: Akılsız başın cezasını ayaklar çeker; sonra da baş ve ayak ikisi birlikte suçu dış güçlere atar, bağırıp çığırır; yeni bir baş seçer, o da aynısı yapar, bu defa dış güçler martavalı fayda etmeyince içerden birilerini bulurlar onları sürekli suçlarlar. AMA, BAŞLAR ve AYAKLAR HER ZAMAN SUÇSUZ KALMAYA DEVAM EDERLER.
---

Bu seçimlerde milletimizin nasıl bir tercihte bulunacağını herkes gibi ben de merak ediyorum. Umudum, bazılarımızın arzularına ve isteklerine ters de olsa, milletimizin tercihinin orta ve uzun vadede hepimizin iyiliğine olacağı yönündedir. Bundan dolayı, seçimlerin sonuçları istediğimiz yönde olmazsa, feveran etmenin ve millete kızmanın anlamsız olduğunu düşünüyorum.

Yine de, vatandaşlarımınızın en doğru kararı vermesi için Allah’ın yardımcı olması için dua edelim.
---

Milletimiz seçimlerde, hepimizin aleyhine olacak bir karar verirse, bu durumda sabırla vatandaşlarımızı düşündüğümüz yönde ikna etmeye çalışmalıyız. Millete küsmemeli, ona kızmamalı, onu hor görmemeliyiz. Milletimizin tercihine içten saygı duymalıyız.
---

Bana gelince; aklım erdiğince ve elimden geldiği kadar, düşündüklerimi ve tespitlerimi şimdiye kadar yazdığımdan dolayı, içim rahat. Seçimi kim kazanırsa kazansın, kimin oyu artarsa artsın, kimin oyu azalırsa azalsın, huzurluyum, mutluyum. Milletimiz ne karar verirse onu kabule hazırım.

Böyle düşündüğüm ve hissettiğim için, milletimiz en kötü kişiyi veya kişileri bile seçse, seçim sonuçlarına saygı duyacağım. Fakat bu durumda, seçilen kötü kişiler, ülkemize ve milletimize büyük acılar çektirecekleri için, üzüleceğim. Elimden ne gelir ki? Kararı millet veriyor.

Vatandaşlarımızın kararları, kötüleri baş seçme istikametinde olursa, demektir ki, acı çekmeye razı olmuşlardır. Onlarla birlikte ben de acı çekmeye hazırım.

Yani, atalarımızın sözünü biraz değiştirerek yazayım, akılsızları baş seçerek ayakları cezalandırmayı tercih etmiştir (‘Akılsız başın cezasını ayaklar çeker’). Elden ne gelir?!

Milletin iradesi, Tanrı ve O'nun kendisine uymamızı istediği Hz. Muhammed Efendimiz'in iradesinden sonra tabi olmamaız gereken en büyük ve en önemli iradedir. Seçtikleri makbulümüzdür. Yeterki milletimiz ve ülkemiz sağ kalmaya devam etsin. Orta ve uzun vadede, hatalı kararları da düzeltir inşallah.

Hayırlısı neyse o olsun!

Hayırlısı neyse o olacak inşallah.
---

Harun Anay/29.03.2014
harunanay.blogspot.com
facebook.com/hasimharun.anay
facebook.com/HarunAnay
twitter.com/HarunAnay
---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.