26 Mart 2014 Çarşamba

DİYANET’i KÜÇÜMSEMEK HATADIR




DİYANET’i KÜÇÜMSEMEK HATADIR

--
DİYANET'in ve PERSONELİNİN DİN SİYASETİNDEKİ ETKİSİ

Ülkemizdeki son tartışmalarda, özellikle CEMAAT ile ilgili olanlarda, bir husus çoğu kişinin gözünden kaçıyor: DİYANET'in TÜRK SİYASETİNDEKİ ROLÜ

Konuya ilgili duyanlar, çoğu zaman, siyasetin ve siyasetçilerin DİYANET üzerindeki etkisi konusunda hassastırlar. Ve sanılırki, Diyanet güden değil, güdülen bir kurumdur, personeli ise sadece yönlendirilir.

Halbu ki DİYANET ile eski ve mevcut çalışanlarının çoğu, SADECE EDİLGEN DEĞİL, AYNI ZAMANDA ETKİLİDİRLER. Siyasetçilerin din siyasetlerini, tarikatlara ve cemaatlara yönelik tavırlarını HER DÖNEMDE BELİRLEMEKTE ETKİLİ OLMUŞLARDIR, HALEN DE ETKİLİDİRLER.

DİYANET'in kanunlarda ve yönetmeliklerde yazan görevlerini DİKKATLE okuyanlar, onun ülkemizin DİN SİYASETİNİN BELİRLENMESİNDE BAŞVURALAN ANA danışma KURUMU OLDUĞUNU FARK EDERLER. Başka bir ifadeyle DİYANET, dini cemaatlar ve tarikatlarla ilgili olarak bir çeşit STRATEJİK DÜŞÜNCE KURULUŞU GİBİ HİZMET GÖRMEKTEDİR.

Dolayısıyla ülkemizdeki son tartışmalarda, özellikle CEMAAT ile AKP ve HÜKÜMET arasındaki tartışmalarda, DİYANET'İN ROLÜNÜ ve ETKİSİNİ GÖREMEYENLER, GÖRMEZDEN GELENLER veya KÜÇÜMSEYENLER BÜYÜK HATA EDERLER.

DİYANET'in EN SON YAPTIĞI AÇIKLAMAYI HEM BU ÇERÇEVEDE değerlendirmek gerekir, hem de bu tespitimin DELİLİ KABUL ETMEK LAZIMDIR.
---

Harun Anay/25.03.2014
harunanay.blogspot.com
facebook.com/hasimharun.anay
facebook.com/HarunAnay
twitter.com/HarunAnay
---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.