6 Ekim 2013 Pazar

İlahiyat Fakültelerine İFTİRA ATANLAR hakkında YORUMLARIM




İlahiyat Fakültelerine İFTİRA ATANLARLA İLGİLİ YORUMLARIM

Daha önce bu sayfada paylaştığım ‘İLAHİYAT FAKÜLTELERİNE AÇIK SALDIRI’ başlıklı yazı dolayısıyla yaptığım bazı yorumları topluca aşağıda yeniden yayımlıyorum.

Ülkemizin yegane din eğitim-öğretimi veren kurumları olan ilahiyat fakültelerine, öğrencilerine, mezunlarına ve hocalarına yönelik çirkin saldıralar karşısında suskun kalanları kınıyorum.

Nerede İLAHİYAT HOCALARI (istisnalar hariç)?

Nerede İlahiyat öğrencilerinin ve ailelerinin tepkileri (istisnalar hariç)?

Nerede ilahiyat mezunlarının ve ailelerinin kınamaları (istisnalar hariç)?

Nerede din görevlilerinin ve ailelerinin tepkileri (istisnalar hariç)?

Nerede Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri ve ailelerinin tepkileri (istisnalar hariç)?

Nerede İmam Hatip öğretmenleri (istisnalar hariç)?

Nerede Diyanet görevlileri (istisnalar hariç)?

Nerede Milli Eğitim Bakanlığı görevlileri (istisnalar hariç)?

Nerede ilahiyat fakültelerini arka bahçe olarak gören siyasetçiler ve onların partileri (istisnalar hariç)?

Nerede ilahiyat öğrencilerini istismar ederek zengin olan HORTLAKLAR?

Bütün bu kişiler ve kurumlar (istisnalar hariç), ilahiyat fakültelerine, öğrencilerine ve hocalarına İFTİRALAR EDİLİRKEN, ONLAR HAKKINDA YALANLAR SÖYLENİRKEN ve ONLARIN İTİBARLARIYLA OYNANIRKEN NİÇİN SEYREDİYORLAR? OLUP BİTENLERDEN ZEVK Mİ ALIYORLAR? Çeşmede on dakika su akmayınca kıyameti koparanlar kurumlarımız ve öğrencilerimiz ağır ithamlara maruz kalırken niye sessiz kalıyorlar?

----

MUHTELİF VESİLELERLE KONUYLA İLGİLİ YAPTIĞIM AÇIKLAMALAR

Harun Anay: İLAHİYAT Fakültelerine hayasızca saldırılar yapılırken; MADDİ GÜCÜ OLAN, GAZETELERDE ve DERGİLERDE ETKİLİ OLAN, SİYASİ İKTİDAR SAHİPLERİYLE İÇLİ DIŞLI OLAN, ilahiyat hocası diye ortalıkta dolanan bireylerin HİÇ SESİNİNİN ÇIKMAMASINA DİKKAT ETMENİZİ RİCA EDİYORUM. Suskunlar, çünkü onlarca yıllardır bu fakültelerin altını oymakla meşgul idiler. Sessizler, çünkü bu fakülteleri istismar ettiler. Susuyorlar çünkü yıllardır bu fakülteleri ve öğrencilerini ORAYA BURAYA JURNALLEDİLER. Sesleri çıkmıyor çünkü bu fakülteler ve öğrencilerinin BU SEFİLLER İÇİN BİR KAĞIT PARÇASI KADAR DEĞERİ YOKTUR

Harun Anay: Şimdi ilahiyat fakültelerine, öğrencilerine ve hocalarına SÖVÜP SAYAN saygısız TALİBAN ZİHNİYETLİLER ile meşgul olmak benim açımdan çok kolay. KULLANDIKLARI DİLİ, DELİLLERİNİ, kaynaklarını, bağlantılarını, hedeflerini, seviyelerini biliyorum. ONLARI KEPAZE ETMEK BENİM İÇİN ZOR DEĞİL. Fakat Şeytan taşlamaktan tavaf etmeye fırsat kalmıyor. Yıllardır ilahiyat fakültelerini istismar eden, öğrencilerinin ve hocalarının KANINI EMEN sülüklerin hiç sesinin çıkmamasını nasıl yorumlayacağız? DEMEK Kİ, BU SÜLÜKLERİN ESAS MAKSATLARI FAKÜLTELERİMİZİ YIPRATIP FARKLI BİR DÜZEN KURMAK İMİŞ. Bunu daha iyi anlıyoruz şimdi.

Harun Anay: Yıllardır ilahiyat camiasının içinde bulunan biri olarak bu kurumların sorunlarının önemli bir kısmını bildiğimi söyleyebilirim. Bunların bazıları genel sorunların parçası, bize has değil. Bazıları ise, sadece bize mahsus. ASIL MESELE ŞU Kİ: Kendi meselelerimizi iyi niyetle tartışmamıza fırsat tanımayan bir güruh var bu ülkede; ilahiyatları onlarca yıldır yıpratıyorlar, şayet ilahiyat fakültelerinde başarısızlık varsa bunun en önemli sebeplerinden biri bu fakültelere dışarıdan yapılan saldırılardır. Ayrıca kurumlarımıza, öğrencilerimize ve hocalarımıza saldıranlar GİZLİ ÖGRÜT GİBİ çalışıyorlar. Kendilerinin yıllardır eğittiğini sandıkları insanlarla ilgili hiç bir veriye sahip değiliz; alternatif oluşturmaya çalışıyorlar fakat gizliliği tercih ediyorlar.

----

Harun Anay: Takip etmiyor musunuz azizim? Neler söylenmiyor öğrencilerimiz, hocalarımız ve kurumlarımız hakkında? söylenmedik çok az şey kaldı: FUHŞA TEŞVİK, DİNDAN İMANDAN SOĞUTMA, YETERSİZLİK, ÖĞRENCİLERİ SAPTIRMA, AHLAKİ KUSURLAR, İNSANLARIN AKİDELERİNİ İFSAT ETME, İSLAM ALİMİ YETİŞTİRMEME, İSLAMA HİZMET ETMEMEK vs. vs. vs.

Harun Anay: İftira ve yanları tek tek yazsam sayfalar tutar
Harun Anay: İmanlı öğrenci yetiştirmiyor deniliyor. BÖYLE BİR LAKIRDI HİÇ KİMSEYİ RAHATSIZ ETMİYOR MU?
Harun Anay: İLAHİYAT HOCALARI İNSANLARIN AKİDELERİNİ İFSAT EDİYOR DENİLİYOR. Bu hiç kimseyi ilgilendirmiyor mu?
Harun Anay: öğrencilerini yeterli düzeyde yetiştirmiyor deniliyor. BU SADECE BENİ Mİ İLGİLENDİRİYOR?

----
Harun Anay: ÖĞRENCİLERİMİZ KÜÇÜMSENİYOR, ADAM HESABINA ALINMIYOR, bu altından kalkılabilecek bir laf mıdır? sadece H. Anay mı rahatsız oluyor bunlardan?
Harun Anay: Müfterilerin ruh hallerini anlıyorum da bu fakültelere mensup olanları anlayamıyorum. BU KADAR ÖLÜ TOPRAĞI SERPİLMİŞ HALDE OLMAK BENİ KAHREDİYOR

----
Harun Anay: bir tek öğrencinin gözlerinin gülmesi için ömrümüzü vermeye hazırken, ahlak yoksunları bizim öğrencilerimizi bizden çalmaya kalkıyor ve onlara hakaretler yağdırıyor. BU HAZMEDİLEBİLİR BİR ŞEY MİDİR?

Harun Anay: Azizim, Sultanım, bizler belirli yaşta insanlarız, belki hakaret vs.yi bir yere kadar kaldırabiliriz. GENCECİK ÖĞRENCİLİRİMİZE TOZ KONMASINI ENGELLEMEMİZ LAZIM. Bu yaratıklar, genç yaşlı demiyorlar, ağızlarına ne gelirse söylüyorlar. ÜLKEMİZDE İLAHİYAT FAKÜLTELERİ VE ÖĞRENCİLERİ KADAR SALDIRIYA MARUZ KALAN BİR ÜNİVERSİTE VEYA FAKÜLTE HATIRLAMIYORUM.

Harun Anay: Asıl dertlerimden biri kendimi GÖREVİNİ VE ÖDEVİNİ YAPAMAMIŞ bir hoca hissetmem. Bu saçmalıklara CEPHEDEN CEVAP VERMEK BENİM İÇİN kolay. Fakat insan istiyor ki, cevap veren sadece ben olmayayım.

Harun Anay: İlahiyat fakültelerine saldıralar yüzlerce yerde yayımlanıyor, ayrıca işin şifahi kısmı da var. Özellikle internette videolar, konuşma metinleri, hutbe kayıtları, vaaz kayıtları yayımlanıyor. Tek tek isimlerini ve habis işlerin yapıldığı mekanları zikredebilirim elbette. Fakat onları bir yandan muhatap almak bana zül geliyor, öte yandan işin hukuki boyutuyla meşgul olmak istemiyorum. Bir de esas meselem ZİHNİYET SORUNLARI olduğu için tek tek olay veya kişilerle uğraşmak ya da isimlerini sayıp dökmek beni ana meselelerimden uzaklaştırıyor. Tabi, mecbur kalırsam isimleri de zikrederim, zikredeceğim. Şimdilik takip ettiğim yolun doğruluğuna inanıyorum

----

Harun Anay: Onlarca yerden ilahiyat fakültelerine, öğrencilerine ve hocalarına saldırı geliyor. Bu işlerin sahibi geçinen kişiler ise sessiz. İŞİ GÜCÜ BIRAKIP BU BİREYLERLE UĞRAŞACAĞIM, bu defa da gönlüm rahat etmiyor. Daha önemli işlerimiz varken PİSLİKLERİ SUSTURMAYA çalışmak vakit kaybı görünüyor.
Harun Anay: İNSAFI, İZ'ANI, AHLAKI OLMAYAN yaratıklar hallerine ve sefilliklerine bakmadan SÜREKLİ olarak HER MECLİSTE ve HER YERDE HAYASIZCA İFTİRA ATIYORLAR. DEMEDİKLERİ NE kaldı ki?: Dini ifsat etmek, imanı bozmak, müsteşrik olmak, din düşmanı olmak, İslam’ı bilmemek, İslam alimi olmamak, Hz. Peygamberle insanların buluşmasını engellemek, iyi ilim adamı olmamak, öğrencileri dinden uzaklaştırmak, Batı ideolojisini öğrencilere öğretmek ve onları bu istikamette zorlamak vs. vs.
Harun Anay: Şu dile bakar mısınız? Böyle cümleleri ilahiyat öğrencilerine ve hocalarına HUTBELERDE, VAAZLARDA, sohbetlerde, kurslarda, vakıflarda, derneklerde, gazetelerde, dergilerde KUSUYORLAR. Hiç sıkılmıyorlar, hiç utanmıyorlar, hiç haya etmiyorlar.

Harun Anay/06.10.2013.
harunanay.blogspot.com
facebook.com/harunanay
twitter.com/HarunAnay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.