16 Nisan 2014 Çarşamba

ADALET’e DAİR-1




ADALET’e DAİR-1

---
ADALET, bir birey ve toplum için HERŞEYİN ÖNÜNDE ve BAŞINDADIR.

Halbu ki bizim DİNDARIMSILAR, adalet'i EN ALT KADEMEYE İNDİRİYORLAR. Bu güruh ile bizim BÜYÜK KAVGAMIZ BURADADIR. DİNİN ESASLARINI ALT ÜST EDİYORLAR.

Adaletsiz din olmaz, adaletsiz ahlak olmaz, adaletsiz siyaset olmaz, adaletsiz toplum olmaz, adaletsiz müslüman olmaz.

Adalet denilen şey, bazı bilgisizlerin sandığı gibi, İHMAL EDİLEBİLECCEK BİR ŞEY DEĞİLDİR. Adalete riaeyet etmeyen kişinin İBADETİ BOZUKTUR. ADALETE RİAYET ETMEYEN, İNSANIN İNANÇLARI EKSİK ve BOZUKTUR. ADALETE RİAYET ETMEYEN müslümanlığı büyük ölçüde sözdedir. ZULÜM ile İSLAM TOPLUMU KURULAMAZ.

Bu yüzden SOYGUNCULUK, HIRSIZLIK, RÜŞVET ve KAYIRMACILIKLA, müslümanlık taslanamaz. İMANLI İNSAN BUNLARI BİLE BİLE ve SÜREKLİ YAPAMAZ, YAPTIYSA veya YAPARSA PİŞMAN OLMALIDIR.
---

YAĞMACILIĞI, TALANCILIĞI, HIRSIZLIĞI, SOYGUNCULUĞU, RÜŞVETİ ve KAYIRMACILIĞI fıkıh ile meşrulaştırma yüzsüzlüğü gösterenlere ve ülkemizi kalkındırmak için bunların şart olduğunu savunma cür'etini gösterenlere diyorum ki:

Bütün bu kirli fiiller, ADALET İHLALİDİR ve ZULÜMDÜR. Üstelik kendi VATANDAŞLARIMIZA YAPILAN AÇIK ZULÜMDÜR. İslam ahlak ve siyaset literatüründe en çok tekrar edilen hikmetlerden biri, bu kirlilikleri benimseyenleri veya savunanları açıkça ikaz etmektedir:

'DİNSİZLİK (:Küfür) ile bir devlet ve toplum varlığını devam ettirebilir, fakat ZULÜM İLE DEVAM ETTİREMEZ'

(el-Mülkü yebka ma'a'l-küfri ve la yebka ma az-zulmi)
---

Bugün İslam dünyasında ve müslümanlar arasında EN SON AKLA GELEN kelime ve kavramlardan biri ADALET'tir.

Adalet ile ilgili SON YÜZYILDA YAZILANLARA BAKINIZ, KAHROLURSUNUZ. Kendisine İslam alimi denilen insanların büyük bir kısmı ADALET'in NE OLDUĞUNU BİLMEZLER, ADALET İLE İLGİLİ DÜŞÜNMEZLER. Lütfen inanınız bazı fıkıhçılar bile, ADALET'e DAİR ON SAYFALIK BİR YAZI OKUMAMIŞTIR.

Halbu ki müslümanların EN BÜYÜK İFTİHAR ETTİĞİ KONU ADALET ve UYGULAMALARI İDİ, ÖYLE OLMALIDIR. En çok üzerinde düşünülen konu adalet olmalıdır.

FIKIH, SON TAHLİLDE ADALET'tir.

ADALET YOKSA, FIKIH NE İŞE YARAR Kİ??!!

Esasen ADALET konusunda büyük sorunlar yaşamaya başladıktan sonra MÜSLÜMAN TOPLUMLAR ÇÖKÜŞE GEÇMİŞTİR.
---

Sefih DİNDARIMSILAR'ın bize sunduğu din yorumunun aksine şuna inanmalı, savunmalı ve uygulamalıyız:

MÜSLÜMAN İNSAN, ÂDİL İNSANDIR, MÜSLÜMAN İNSAN âdil insan olmalıdır.

Zalim insan müslümana da İslam'a da zarar verir. Zalim insan ve insanlar, bizi İYİLİĞE GÖTÜREMEZ. ZALİMLERİN BİZE SUNDUĞU İYİLİKLER GEÇİCİDİR. Zalim insanlar, müslümanların lideri veya müslüman bilim adamı olmak şöyle dursun, müslümanların YÜZKARASI'dırlar.

Zalim insanlar ile ne bu dünyada ne öteki dünyada kurtuluşa erebiliriz.
---

Harun Anay/15.04.2014.
harunanay.blogspot.com
facebook.com/hasimharun.anay
facebook.com/HarunAnay
twitter.com/HarunAnay
----

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.