15 Haziran 2014 Pazar

DİYANET BAŞKANI'nın SON AÇIKLAMASI


DİYANET BAŞKANI'nın SON AÇIKLAMASI

13 Mayıs 2014 tarihinde, Manisa’nın SOMA İlçesi’nde hepimizi, özellikle de siyasetçileri ve idarecileri utandırması gereken büyük bir KATLİAM yaşandı. Bunun peşi sıra da, ülkemizde pek çok İŞÇİNİN KÖLE GİBİ ÇALIŞTIRILDIĞI ORTAYA ÇIKTI; bazı siyasetçiler konuyu KADER ile ilişkilendirerek yüzlerce insanın ölümünü İŞİN TABİATI GEREĞİ OLABİLECEK SIRADAN BİR OLAY GİBİ SUNDULAR.

Nihayet, günler ve haftalar sonra, Diyanet Başkanı'nın, 'insanların hatalarına dini mazeretler üretmek yanlıştır' mealinde bir açıklama yaptığı gazetelere yansıdı.

Bu açıklama hakkında fazla YORUM ve ELEŞTİRİ YAPMA GEREĞİ DUYMUYORUM.

Böyle açıklamalar zamanında, yerinde ve ilgili kişilere açıkça yapılmadığı zaman benim açımdan fazla değeri yoktur. Bunlara Diyanet'in ve pek çok Diyanet mensubunun sicilleri ve kimliklerini de ilave ettiğimizde konunun konuşacak ve tartışacak tarafı olmadığı rahatlıkla anlaşılır.

SON SÖZÜM İSE ŞUDUR:

İlgili kişiler ve sorumlular; DİYANET'te ve Diyanet'in etkili olduğu başta Türkiye Diyanet Vakfı olmak üzere bazı şirket ve vakıflarda ÇALIŞANLARIN ve İŞÇİLERİN HAKLARINA NE KADAR RİAYET ettiklerini DÜŞÜNSÜNLER, SONRA KONUŞSUNLAR.

Unutulmasın ki, fanus içinde yaşamıyorlar, kendilerinin bildiği kadar olmasa da bu ülkede ve dünyada neler olup bittiğini bilen ve anlayan pek çok kişi var.

Kimsenin bizim aklımızla, zekamızla, bilgimizle, görgümüzle ve tecrübelerimizle alay etmeye hakkı yoktur.

Diyanet Başkanı ile olan eski dostluğuma ve arkadaşlığıma bağlılığım sebebiyle daha fazlasını yazmak istemiyorum.

---
Harun Anay/03.06.2014.
harunanay.blogspot.com
facebook.com/hasimharun.anay
facebook.com/HarunAnay
twitter.com/HarunAnay
----

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.