17 Haziran 2014 Salı

HASTA RUHLU PARTİCİLER’e




HASTA RUHLU PARTİCİLER’e

---

HASTA RUHLU PARTİCİLER’e-1

Manisa’nın SOMA İlçesi’ndeki madenlerde yüzlerce işçimiz katledildi. Şu anda başta Manisalı kardeşlerimiz, Somalı canlarımız, bu faciadan etkilenen başka şehirlerden gelen dostlarımız olmak üzere, bütün milletimiz ACI İÇİNDE.

ACI YAŞAYAN İNSANLAR, bazen haklı bazen ise haksız FERYAT EDER, AĞLAR, ŞİKAYET EDER, BAĞIRIR, HATTA SÖVER ve İSYAN EDER. Akıllı ve tecrübeli insanlar bu durumu anlayışla karşılar, sonra işler biraz sakinleşince ESAS KONUŞULMASI GEREKENLERİ KONUŞMAYA ÇALIŞIR.

HASTA RUHLU PARTİCİLER NE YAPIYOR PEKİ?:

ACI ANINDA AĞLAMAMIZA, BAĞIRMAMIZA, SÖVMEMİZE ve LANETLEMEMİZE BİLE TAHAMMÜL EDEMİYORLAR. Kısık seslerimizle inlememize bile anlayış gösteremeyip hemen yerlerinden fırlayarak, ‘BİZİM PARTİYE MENSUP YÖNETİCİLERİN ve SİYASETÇİLERİN SOMA’da ölenlerden dolayı hiçbir sorumlulukları ve hataları yoktur’ diye BAĞIRARAK YERİ GÖĞÜ İNLETİYORLAR; daha da ileri gidip herkese ve hepimize iftiralar atıyorlar.

Bu yüzden de bence, hasta ruhlu particiler kendilerine EN AĞIR HAKARETLER ile KARŞILIK VERMEMİZE ZEMİN HAZIRLIYORLAR ve bu hakaretleri de hak ediyorlar.
---

HASTA RUHLU PARTİCİLER’e-2

İnsan denilen varlık; -bir eksikliği yoksa-, GÖRÜR, DUYAR, TECRÜBE EDER, DÜŞÜNÜR, DERS ÇIKARIR ve EN ÖNEMLİSİ DE TEZATLARI YAKALAR, ÇELİŞKİLERİN farkına varır, EKSİKLERİ GÖRÜR, yani ELEŞTİRİR. Bütün bunları yaparken çoğu zaman, DAHA İYİYE ULAŞMAK AMACINI GÜDER. Doğrusu benim ve benim gibi olanların bu yolda olduğunu düşünüyorum.

Şimdi; EN KÜÇÜK BİR ELEŞTİRİYE ve EKSİKLİĞİN ORTAYA KONULMASINA TAHAMMÜL EDEMEMEK İNSANLIK MIDIR?

İNSAN OLAN BÖYLE Mİ DAVRANIR?

Bizim evde musluktan üç gündür su akmadığını söylesem ve bu da hakikaten doğru olsa, BU SÖZÜN KARŞISINA ÇIKIP, 'SENİN DEDEN VATAN HAİNİYDİ, ONDAN BÖYLE DİYORSUN' yahut, 'SEN FALAN veya FİLAN PARTİDEN OLDUĞUN İÇİN BÖYLE DİYORSUN' demek insana yakışır mı?

İNSANLIK BU KADAR MI AYAĞA DÜŞTÜ?

BU KADAR MI SEFİLLİK DİZ BOYU?
---

HASTA RUHLU PARTİCİLER’e-3

Ben bütün hayatım boyunca, İŞİMİ DAHA İYİ YAPAMADIĞIM İÇİN YANMIŞ, ÜZÜLMÜŞ, PİŞMAN OLMUŞ, AĞLAMIŞ, KAHROLMUŞ, SİNİRLENMİŞ, af dilemiş, özür dilemiş, öğrencilerimin veya üzerimde hakkı olan insanların ETEĞİNE ve AYAĞINA KAPANMIŞ BİR İNSANIM. Bu ülkede yanlış ve eksik yetişen HER ÖĞRENCİDEN BEN SORUMLUYUM DİYE VİCDAN AZABI ÇEKİYORUM.

Bir sürü LAF KALABALIĞINDAN SONRA, siz bana diyorsunuz ki: YÜZLERCE İNSANIN ÖLDÜĞÜ SOMA faciasından dolayı, 'hiçbir siyasetçi, hiçbir idareci, hiçbir iş adamı suçlu değil. Hiç kimseyi SUÇLAMAYA HAKKINIZ yok'.

BU NASIL AKILDIR?

BU NASIL VİCDANDIR?

BU NASIL DİNDARLIKTIR?

BU NASIL VATANSEVERLİKTİR?

BU NASIL İNSANLIKTIR?

BU NASIL ADAMLIKTIR?

BU NASIL SÖZDÜR?

BU NASIL AHLAKTIR?

BU NASIL erdemdir?
---

HASTA RUHLU PARTİCİLER’e-4

Herkes istediği partiyi ve dini grubu destekleyebilir. Büyük ahlaki sorunları olmadığı müddetçe her tercihe SAYGI DUYUYORUM. HİÇKİMSENİN PARTİSİ ve GRUBUNA KARŞI KÖTÜ NİYETİM YOK. Bu partilerin ve grupların yöneticilerinin iyi niyetli olduklarını da peşinen kabul ediyorum. ANCAK BU YÖNETİCİLERİN yaptıkları İNSANİ HATALARI BİLE, ONAYLIYORSUNUZ, bu hataları ideal olarak sunuyorsunuz; SAÇMA CÜMLELERLE SAVUNUYORSUNUZ, bununla da yetinmeyip İYİ NİYETLE YAPILAN ELEŞTİRİLERİ İHANETLE ve DİNSİZLİKLE yaftalıyorsunuz. BÖYLECE, YÖNETİCİLERİMİZİ ve İDARECİLERİMİZİ YANLIŞ YÖNLENDİRİYORSUNUZ; ONLARIN DÜZELTEBİLECEKLERİ HATALARI DÜZELTEMEZ HALE GETİRİYORSUNUZ. ESAS KÖTÜLÜĞÜ BU ÜLKEYE SİZLER YAPMIŞ OLUYORSUNUZ.

Bu yaptığınızın AHLAK’taki ADI NEDİR?

DİN SİZE BÖYLE Mİ EMREDİYOR?

ALLAH SİZE BUNU MU EMRETTİ?

BİRAZ VATAN ve MİLLET SEVGİSİ OLAN BİR İNSAN SİZİN YAPTIĞINIZ GİBİ YAPAR MI?

BÖYLE DİN OLUR MU?

BÖYLE ERDEM OLUR MU?

Böyle yapan birine İNSAN DENİLİR Mİ?

SİZİNLE BU ÜLKE NEREYE KADAR GİDECEK?
---

HASTA RUHLU PARTİCİLER’e-5

Beğendiğiniz bir siyasetçi veya yönetici, gittiği her şehrin meydanına AÇIKTA BÜTÜN ELBİSELERİNİ ÇIKARARAK TUVALETİNİ YAPSA, 'Bu yapılan ayıp' diyoruz. Siz ise, 'YÖNETCİMİZ HALKA KÖTÜ FİİLLERİN YAPILMAMASI GEREKTİĞİNİ GÖSTERMEK İÇİN BÖYLE YAPTI' diye savunuyorsunuz.

Böyle savunmaları yaparken, HİÇ ALLAH'tan KORKMUYOR MUSUNUZ?

AKLI OLAN İNSAN BÖYLE Mİ YAPAR?

ERDEM DUYGUSU OLAN BİR İNSANIN, mümkün olduğu kadar yanlışa yanlış, doğruya doğru demesi gerekmez mi?
---

HASTA RUHLU PARTİCİLER’e-6

Her hangi bir konuda görüş beyan ediyoruz veya ediliyor. PARTİLERİ veya GRUPLARI TARAFINDAN BESLENEN BAZI BİREYLER, hemen atılıp BİLGİSİZCE, AKILSIZCA, BURAM BURAM DÜŞÜNCESİZLİK KOKAN sözde delillerle sözlerimizi çürütmeye ve ileri sürdüğümüz görüşün kendi grubu veya partisiyle ilişkisi olmadığını güya ispata çalışıyor.

KARDEŞİM! SİZİN KENDİ GÖRÜŞÜNÜZ YOK MU?

CAHİLLİĞİNİZİ ORDA BURDA SERGİLEME VAZİFESİNİ SİZE KİM VERDİ? NE BİLİR NE OKUR NE DÜŞÜRSÜNÜZ DE HER YEMEĞE MAYDANOZ OLUYORSUNUZ?

Allah dil verdi diye SAÇMALAMAYA, okuma yazma imkanı verdiği diye SIFIR KALİTE CÜMLELER ve UYDURUK FİKİRLER YAZMAYA MECBUR MUSUNUZ?
---

HASTA RUHLU PARTİCİLER’e-7

Biz, elimizden geldiğince ve aklımız erdiği kadar; HERKESİ ve HER OLAYI ÖĞRETMENİMİZ kabul ediyor ve ondan öğrenmeye çalışıyoruz. SİZ İSE, HER OLAYA ve HERKESE, ÖĞRENCİ ve HAKİKATLARIN TEBLİĞ EDİLECEĞİ hamur OLARAK BAKIYORSUNUZ. Dolayısıyla kendinizi, İLAH; bizi ise KUL sayıyorsunuz.

Bu bakışınızın ve yaptığınızın farkındayız.

ESAS FARKETMEK İSTEDİĞİMİZ İSE ŞUDUR:

Böyle bakarken ve düşünürken, HİÇ SIKILMIYOR MUSUNUZ?

Muhataplarınızın birazcık da olsa aklı, zekası ve feraseti olduğunu idrak edecek kadar AKIL SAHİBİ DEĞİL MİSİNİZ?

NASIL OLUYOR DA, KENDİNİZİ ALLAH'dan daha fazla İLİM SAHİBİ, ŞEYTAN'dan DAHA FAZLA HİLECİ sayabiliyorsunuz?

HİÇ Mİ AKLINIZ, VİCDANINIZ, ANLAYIŞINIZ, MUKAYESE ve MUHAKEME GÜCÜNÜZ YOK SİZİN?
---

HASTA RUHLU PARTİCİLER’e-8

Biz, konuşurken ve yazarken, BİR TEK KELİMENİN BİLE HESABINI VERME SORUMLULUĞU DUYUYORUZ. Bir tek kelimeyi yanlış kullanmayı, bir tek kelime kadar bile olsa yanlış bilgilendirmeyı BÜYÜK VEBAL sayıyoruz. Bunun hesabını veremeyeceğiz diye titriyoruz.

SİZ İSE, ANSİKLOPEDİLER TUTUCAK KADAR YALANLAR söylüyorsunuz. AKLINIZA NE GELİRSE SÖYLÜYOR veya YAZIYORSUNUZ. Yahut YALANCILARIN SÖZLERİNİ KENDİ FİKRİNİZMİŞ GİBİ cahilce oraya buraya fırlatıyorsunuz. Bununla da yetinmeyip BİZE DERS VERMEYE KALKIŞIYORSUNUZ.

Hiç aynaya baktınız mı?

HİÇ AYNA YÜZÜ GÖRDÜNÜZ MÜ?

Aynada ne görüyorsunuz?

HAKİKATEN, SİZDE ANLAYIŞ EKSİKLİĞİ Mİ VAR?

NASIL BİR erdeme, dine, Tanrı inancına sahipsiniz?

BU KADAR ÜKELA, BU KADAR AKILDIŞILIK, BU KADAR KÖRLÜK SİZDE NE ZAMANDAN BERİ VAR HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ?

---

Harun Anay/18.05.2014.
harunanay.blogspot.com
facebook.com/hasimharun.anay
facebook.com/HarunAnay
twitter.com/HarunAnay
---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.