21 Haziran 2014 Cumartesi

ZİHNİYET TARİHÇİLERİ’ne SORULARIM




ZİHNİYET TARİHÇİLERİ’ne SORULARIM

TARİHÇİLER, EDEBİYATÇILAR, İLAHİYATÇILAR İle DÜŞÜNCE ve BİLİM TARİHÇİLERİ AŞAĞIDAKİ SORULARIMA NE DİYECEKLER ACABA?

Soma’da maden işçilerimizin katliama maruz bırakılmalarından sonra üst düzeyde siyasetçilerimizin yaptıkları çirkinliklerin yazılı ve görsel basınımızda yeteri  kadar yer almaması çok düşündürücüdür.

Ülkemizde son günlerde olup bitenleri gözlemleyen TARİHÇİLERİMİZ, EDEBİYATÇILARIMIZ, İLAHİYATÇILARIMIZ, DÜŞÜNCE TARİHÇİLERİMİZ ve BİLİM TARİHÇİLERİMİZ olaylar üzerinde düşünüyorlar mı acaba?

Benim aklıma takılan sorulardan bazıları şunlar:

1-TARİHTE OLAN OLAYLARI, ESKİ TARİHÇİLER ve EDEBİYATÇILAR da BİZİM şimdiki GAZETECİLERİMİZ, tarihçilerimiz ve edebiyatçılarımız gibi yazdılar ise, TARİH DİYE BİR BİLGİ DALINDAN BAHSEDELİBELİR Mİ ACABA?

2-Eski siyasetçi ve idareciler de şimdi siyasetçilerimiz ve idarecilerimiz gibi düşündüler, davrandılar ve olayların kayıtlara geçmesini engelledilerse, ACABA TARİH DİYE BİR BİLGİ DALINDAN BAHSEDİLEBİLİR Mİ?

3-Eski din adamları ve din alimleri de şimdikiler gibi düşündüler, davrandılar ve yazdılar ise, DİN ve DÜŞÜNCE TARİHİ NASIL YAZILABİLİR ACABA?

4-Eski alim ve dünüşürler de şimdikiler gibi düşündüler, davrandılar ve yazdılar ise, BİLİM ve DÜŞÜNCE TARİHİ YAZILABİLİR Mİ ACABA?

---

Harun Anay/20.05.2014.
harunanay.blogspot.com
facebook.com/hasimharun.anay
facebook.com/HarunAnay
twitter.com/HarunAnay
---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.