22 Ocak 2015 Perşembe

AYDINLARIMIZIN SEVİYESİ


AYDINLARIMIZIN SEVİYESİ
---
Bazı böyyük düşünürlerimiz ve akademisyenlerimiz, maşallah, sadece dünyanın değil, ülkemizin ve tarihimizin de cahilidirler.

Bunlardan bazıları, İSLAM ve İSLAM DÜNYASI HAKKINDA KONUŞMALARINA RAĞMEN ON SAYFALIK KAVRAM LİSTESİ ve İLMİHAL bilgisine bile sahip değiller. AYIP EDİYORLAR, AYIP OLUYOR.

Mesela böyyük düşünürlerimizden biri:
Sürekli, 'SUNİ ve Şİİ ÇATIŞMASI' diyor; suni demek, YAPAY DEMEKTİR. Doğrusu, 'SÜNNİ ve Şİİ ÇATIŞMASI' olmalı.

BU KADAR BASİT ve TEMEL KELİME, TERİM ve KAVRAMLARI BİLE BİLMEYENLER, STRATEJİ FALAN LAFLARI EDERKEN NE HİSSEDİYORLAR ACABA?
18.01.2015.
---
Pek çok İSLAMCI ve DİNDARIMSILAR, hangi konuya el attılarsa o konuyu KİRLETTİLER, REZİL RÜSVA ETTİLER.

ESKİDEN OSMANLI DÖNEMİ'ni KOKUŞMA DÖNEMİ GÖRÜRKEN, SON YILLARDA OSMANLI AŞIĞI KESİLDİLER.

Böylece, OSMANLI terimini, OSMANLI DÖNEMİNİ, OSMANLI DÜŞÜNCESİNİ, OSMANLI DÖNEMİNDEKİ BAŞARILARIMIZI da KİRLETTİLER, PİSLEDİLER.
18.01.2015.
----

Kendilerini DİN’in EN BÜYÜK UZMANI ve TEMSİLCİSİ SAYAN İNTERNET HOCALARI, REZİLLİK ÜSTÜNE REZİLLİK YAPIYORLAR. SEFALETLERİNİ HERGÜN SERGİLİYORLAR. DEFLARCA, AKILLARINI BAŞLARINA TOPLAMALARINA YÖNELİK İKAZLARDA BULUNMAMIZA RAĞMEN, eski türküleri çığırmaya devam ediyorlar.
Şuraya not düşeyim: Anılan DİN KARGALARI ve BESLEMELERİ, USLANMAZLARSA daha çok REZİL RÜSVA OLACAKLAR.
18.01.2015.
----

Kendilerini büyük stratejist, siyaset bilimci, sosyolog, psikolog, siyasetçi, tarihçi, seküler, sosyalist, komunist, marksist, kurtarıcı, gazeteci, yazar sayan bazı böyyüklerimiz; ON SAYFALIK İLMİHAL BİLGİSİNDEN BİLE MAHRUMLAR; ON SAYFALIK İSLAM ve İSLAM TARİHİ BİLGİSİNDEN BİLE YOKSUNLAR.

Buna rağmen, HAYRETLER OLSUN Kİ, İSLAM ve MÜSLÜMANLAR HAKKINDA RAHAT RAHAT AHKAM KESEBİLİYORLAR.
18.01.2015.
----

Her konuda ahkam kesen DİN KARGALARI ve İLAHİYAT DAHİLERİ, ülkemiz ve milletimiz ile ilgili önemli meseleler tartışılırken SUSKUN KALIYORLAR. Son günlerde ülkemizde tartışılan, FİKİR HÜRRİYETİ, İFADE HÜRRİYETİ, DİN-ÖZGÜRLÜK İLİŞKİSİ, DİN-ŞİDDET İLİŞKİSİ, DİNİ DÜŞÜNCENİN YENİLENMESİ gibi konularda da sessiz kaldılar.

NİÇİN DERSİNİZ?

ÇÜNKÜ, ASLINDA BU AHKAM ÜSTATLARININ BİLDİKLERİ ve ANLADIKLARI CİDDİ HİÇBİR ŞEY YOKTUR. Bütün bildiklerini ve anladıklarını toplasanız, FINDIK KABUĞUNU DOLDURMAZ.
18.01.2015.
----

Fransa'tdaki olaylar ve Hz.Muhammed'in karikatürünün çizilmesi tartışmaları sırasındaki feryadlardan, DİNİ DUYGULARI KUVVETLİ pek çok vatandaşımız olduğunu gördük. Onların feryadlarından biz de etkilendik ve içimiz CIZZZZZ ETTİ. Kendilerine teşekkür ederiz.

Lakin, DİNDARIMSILAR TARAFINDAN MİLLETİMİZ ve ÜLKEMİZ SOYULURKEN bu koyu dindar vatandaşlarımızı HİÇ FERYAD EDERKEN GÖRMEDİK. Niye acaba?

Lakin, DİNİMİZ, İMANIMIZ, DEĞERLERİMİZ, AİLEMİZ, GENÇLERİMİZ,KUTSALLARIMIZ, NAMUSUMUZ, HAYSİYETİMİZ, BİLİMİMİZ, DÜŞÜNCEMİZ, tarihimiz, kültürümüz, medeniyetimiz, DİNDARIMSILAR TARAFINDAN YOZLAŞTIRILIRKEN bu koyu dindar vatandaşlarımızın GIGLARI ÇIKMADI. Niçin acaba?
19.01.2015.
----

Fransa'daki olaylar ve karikatür tartışmaları dolayısıyla, pek çok vatandaşımız BATILILARI ELEŞTİRDİ, LANETLEDİ, İSRAİL'e sövdü, mazlumiyetlerini dile getirdi, kendilerine göre İslam'ı ve müslümanları savundu. Samimi çabalarından biz de etkilendik. Kendilerine teşekkür ederiz.

Lakin, ZALİM KAPİTALİSTLER ve onların destekçisi DİNDARIMSI KATİLLER TARAFINDAN HER YIL YÜZLERCE işçimiz ÖLDÜRÜLÜRKEN, bu samimi dindarları hiç feryad ederken görmedik, duymadık, okumadık. Acaba bu dindar vatandaşlarımıza göre, İŞÇİLERİN ÖLDÜRÜLMESİ CAİZ MİDİR? İŞÇİLERİN ÖLDÜRÜLMESİ İSLAMİ DEĞERLERİ KUVVETLENDİRİYOR MU?
19.01.2015.
----
Lüzumlu lüzumsuz, yerli yersiz, amaçlı amaçsız dünyada meydana gelenbazı olaylara SÜREKLİ ABARTILI TEPKİLER VERİLİNCE, TEPKİ DUYGUSU TÖRPÜLENİYOR, ORTA VE UZUN VADEDE VATANDAŞ HİÇBİR ŞEYE ALDIRMAZ HALE GEL

İşin başka bir yönü, ESAS TEPKİ GÖSTERİLMESİ GEREKEN YERLERDE SUSKUN KALIP, BAŞKA KONULARDA ABARTILI TEPKİLER, BİR TÜR SUÇ GİZLEME ve MANEVİ TEMİZLİK YAPMA ANLAMINA GELİYOR. Böyle olunca, BATI İLE İLGİLİ HER KONUDA ABARTILI TEPKİ GÖSTERİLEREK yapılan hatalar ve suçlar TANRI KATINDA AFFETTİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR
19.01.2014.
---
Harun Anay/19.01.2015
harunanay.blogspot.com
facebook.com/hasimharun.anay
facebook.com/HarunAnay
twitter.com/HarunAnay

---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.