4 Ocak 2015 Pazar

KIÇI AÇIK'ın GÖNLÜ HOŞ OLUR


KIÇI AÇIK'ın GÖNLÜ HOŞ OLUR

---

FEVKALADE BİR ATASÖZÜ. KİMİN ZİHNİYETİNİ ANLATIYOR ACABA? Bence DİNDARIMSI SİYASETÇİLERİ, dindarımsı BİLGİN taslaklarını, dindarımsı düşünür tosunları ve onların beslemelerini anlatıyor.

'HEYBE'sinin İKİ GÖZÜ VAR: BİRİ, YILAN DOLU; ÖBÜRÜ, YALAN'

Türk Atasözü
---

'HER ŞEYİ BİLEN, BİR ŞEY BİLMEZ'

Türk Atasözü
---

SÜREKLİ SEÇİM KAYBETMELERİNE RAĞMEN HALA BİR SANİYE KENDİLERİNİ SORGULAMAYANLAR AYNEN BÖYLE DÜŞÜNÜYOR OLMALILAR. Fakat, bekledikleri gündüz YÜZ YILDA BİR GELECEK GİBİ SANKİM

'HER GECE'nin BİR GÜNDÜZÜ VARDIR'

Türk Atasözü
---

BÖYLE SÖZ SÖYLEYEN ATALARAMIZ VAR, fakat BİZDE ANLAYACAK KAFA YOK MALESEF.

'HER GİTTİĞİN YERDEN Bir DUMAN ÇIKIYORSA KENDİNE BİR BAK!'

Türk Atasözü
---

'HAYVAN'ın DİŞİ'ne, İNSAN'ın İŞİ'ne BAKARLAR'

Türk Atasözü
---

'GÖK'ten DÜŞENİN PARÇASI BULUNUR, GÖNÜL'den DÜŞENİN PARÇASI BULUNMAZ'

Türk Atasözü
----

'GÖK AĞLAMAYINCA, YER GÜLMEZ'

Türk Atasözü
----

'KAPALI EL'e SADAKA VERİLMEZ'

Türk Atasözü
---

'KAPALI AĞIZ'a SİNEK GİRMEZ'

Türk Atasözü
---

'KAZANMAYINCA, KAZAN KAYNAMAZ'

Türk Atasözü
---

ABİ BU SÖZE NE DİYEBİLİRİM Kİ? Ben'i anlatıyor sankim. Yahut bana benzer kişileri. GARİBANLIK ve FAKİRLİK, MUTLULUK SAĞLIYOR VESSELAM:)

'KIÇI AÇIK'ın GÖNLÜ HOŞ OLUR'

Türk Atasözü
----

'AR, ALLAH'tan KORKMAYAN'a BÂR'dır

Türk Atasözü

BÂR: YÜK

Bu söz var ya bu söz, DOĞRULARIN DOĞRUSUDUR. DOĞRULUĞU, YÜZLERCE KEZ TECRÜBE EDİLMİŞTİR. Buradaki 'AR' kelimesi yerine, HAYA, NAMUS, HAYSİYET, ŞEREF, ŞAHSİYET, KUL'dan UTANMA, İNSANIN KENDİSİNE SAYGI DUYMASI, MAHÇUP OLMA, YÜZ KIZARMASI, İZZETİ NEFS, NEFS MUHASEBESİ, PİŞMANLIK gibi kelimeleri ve ifadeleri de koyabiliriz. Hele hele BAZI okumuş yazmışların ARSIZLIĞINI, UTANMAZLIĞINI, SAYGISIZLIĞINI, ŞEREFSİZLİĞİNİ, NAMUSSUZLUĞUNU yüzlerce ve binlerce kez görmüş bir insan olarak diyorum ki, ARLANMAK EN BÜYÜK ERDEMLERDEN BİRİDİR. Onun için EFENDİLER EFENDİSİ Hz. Muhammed, 'HAYA, İMAN'dandır' büyürmuştur.İşte söz söyleyenlerin en güzeli böyle söylemiş. Daha ne desin ki, değil mi?
---

HİÇ UNUTMAMAMIZ GEREKEN BİR ATASÖZÜDÜR. Malesef çoğumuz sık sık bu atasözüne uygun hareket etmiyoruz. Hatta tam tersine, ısrarla ve inatla, atasözünün aksini yapmanın BÜYÜK YİĞİTLİK OLDUĞUNU SANIYORUZ. Hele hele bazı siyasetçilerimiz, idarecilerimiz, bilim adamlarımız ve ilahiyatçılarımız, HAKİKATEN BU ATÖSÜZÜNÜ GÜNDE BİN KEZ TEKRAR EDİP ANLAMAYA ÇALIŞMALIDIRLAR

'ÇÜRÜK TAHTA, MIH TUTMAZ'

Türk Atasözü
---

Bu kadar güzel bir söz söyleyebilmeyi çok isterdim. Bu söz de hepimizin kulağına küpe olsun. HADDİNİ BİLMEYEN SİYASETÇİLER bu sözü hergün tekrar edip üzerinde iyi düşünsünler. Ülkemizin İMKANLARINI ve BÜYÜKLÜĞÜNÜ ABARTIP HALKIMIZI PALAVRALARLA UYUTANLAR bu sözü hiç unutmasınlar.

'ÇUVALDIZ ERİR, İĞNE OLUR; İĞNE ERİR, HİÇ OLUR'

Türk Atasözü
---

EVEEEETTTT CANLARIM BENİM! Bu Atasözüne göre hareket etmeyen çok kişi var. Bazen hepimiz bu atasözünün tersine davranıyoruz. Bazı askerlerimiz, bazı siyasetçilerimiz, bazı Cemaat mensupları, bazı polisler, bazı hakimler, bazı sermayedarlar, bazı bilim adamları, bazı İLAHİYATÇILAR bu atasözünü çok sık unutuyorlar, ya da bilmiyorlar. SON GÜNLERDE operasyon numaralarıyla bazı adaletsizlikler yapanlar da ACİLEN BU ATASÜZÜNÜ KULAKLARINA KÜPE YAPSALAR İYİ OLUR.

'ÇUKUR'u BOYUNCA KAZ, BELKİ KENDİN DÜŞERSİN'

Türk Atasözü
---

SİYASETÇİ TOSUNLARIMIZ ÇOĞU ZAMAN 'ÇÜRÜK BİNA' altına sağlam temel, ya da 'ÇÜRÜK TEMEL' üzerine SAĞLAM BİNA YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR. Sağlam'a bakarak onların iyi işler yaptıklarını sananlara yazıklar olsun!

'ÇÜRÜK BİNA, TEMEL TUTMAZ'

Türk Atasözü
---

Harun Anay/03.01.2015
harunanay.blogspot.com
facebook.com/HarunAnay

twitter.com/HarunAnay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.