15 Ocak 2014 Çarşamba

DIŞ SİYASETİMİZ ve MISIR




DIŞ SİYASETİMİZ ve MISIR

Uygulanan dis siyasetimiz büyük ölçüde temelsiz, hatta palavralara dayanmaktadır. İslam dunyasıyla fikri, ilmi, gonul bagimiz on-onbeş yıl öncesine göre daha da azaldı. Bu konuda, büyük kayıplarimiz var bu konuda.
---

Ülkemizin Mısır ile resmi ilişkileri alt düzeyde.
MISIR`dan kopmak demek, Arap dunyasinda olmamak demek.
Ülkemizi model ülke yapma hayali kuran bilgisiz ve ufuksuzlarin yaptigi bu iste..
---

Hayalperest dis siyasetimiz Sevgili MISIR’ı da bizden kopardı. Binlerce ölü, yarali; iktisat felaket, halk bolunmus halde.
Çok cok uzgunum

---

Misir ile ilgili haberleri yerli ve yabancı televizyonlardan ve gazetelerden izliyorum. Özellikle el-Cezire ve el-Arabiyye adlı televizyon kanallarını sürekli takip ediyorum. Mısır televizyon kanallarından bazılarını da sık sık izliyorum.

Haberlerde sürekli, Mısır’da çatışmalar olduğundan bahsediliyor. Neredeyse her gün ölünlerden ve yaralananlardan haber veriliyor.

Mısır ordusunun seçimle yönetimi hak kazanmış Cumhurbaşkanı Muhammed Mürsi’ye önce muhtıra verip sonra da onu devirmesinden bu yana, binlerce insan öldü, şehit oldu, yaralandı. İktisat çok bozuk. Halk bölünmüş halde. Askerler başta. Zulüm çok. Mısır’ın ülkemiz ile ilişkileri kopmuş durumda.

Ülkemizin dış siyasetini yönetenler ve yönlendirenler; Mısır’daki fikri, dini, siyasi ve toplumsal gruplar arasında ARACILIK YAPIP ÇATIŞMAKSIZIN UZLAŞMA hususunda onlara yardımcı olacaklarına, AÇIKÇA Müslüman Kardeşler Örgütü tarafını tutup toplumun önemli bir kısmını dışladılar. Böylece BÜYÜK KUMAR OYNADILAR.

Bu büyük kumar, dış siyasetimizi idare edenlerin ve yönlendirenlerin ne kadar hayalperest olduklarının açık delilidir.

Ve BİZDEKİ HAYALPERESTLER`in Mısır’daki acılara büyük katkıda bulunduklarında şüphe yoktur.

Ders almaliyiz
---
Harun Anay/14.01.2014
harunanay.blogspot.com
facebook.com/hasimharun.anay
facebook.com/HarunAnay
twitter.com/HarunAnay
---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.