30 Ağustos 2013 Cuma

BEYZA BİLGİN İÇİN




PROF.DR. BEYZA BİLGİN

Lisans tezi hocam Prof.Dr. Beyza Bilgin, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin yetiştirdiği çok kıymetli bir şahsiyettir.
Beyza hanımın benim üzerimde hem maddi hem de manevi olarak büyük tesiri olduğunu itiraf etmeliyim. Mütedeyyinliği, ahlakı, bilgisi, tecrübeleri, insanlığı, öğrencileriyle ilişkileri, hocalarına hürmeti ve meslektaşlarına olan saygısı ile örnek aldığım bir şahsiyettir.
Beyza Hanım, tam bir Türk kadınıdır, annedir, iyi bir ilim insanıdır, çalışkandır, samimidir. Yıllardır takip ederim, bazı ilahiyatçı erkek ve hanımların cıvıklığının ve dini değerlere kayıtsızlığının zerresini onda göremezsiniz. Gösteriş düşkünü insanların bana tiksinti veren dindarımsılıkları da onun semtine uğramaz, yanında böyle şeyleri barındırmaz.
Beyza Hanım, din eğitimi alanında faaliyet gösteren hemen hemen herkesin ya doğrudan ya da dolaylı olarak hocasıdır. Hocaların hocasıdır. Tabii benim için unutulmaz bir insandır.
İmam Hatip Liseleri ve İlahiyat Fakültelerinde okuyan veya okuyacak olan bütün kız öğrencilerimizin Beyza Hanım’ın hayatını, ahlakını ve çalışmalarını inceleyerek onu kendilerine örnek almalarını özellikle tavsiye ederim..
Allah hayırlı ömürler versin benim kıymetli hocam!..

Harun Anay/Ağustos 2013

---


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.