31 Ağustos 2013 Cumartesi

VATİKAN'IN SKANDALLARI ve BİZ




VATIKAN'IN SKANDALLARI ve BİZ
Vatikan ve papazlarla ilgili sık sık skandallardan bahsedilir. Bunların en meşhurları ise papazların çocuklara cinsel istismarda bulunması ve yolsuzlukla ilgili ayyuka çıkan olaylar. Özellikle bu iki konudan dolayı Katolik Kilise'sinin büyük itibar kaybına uğradığı söyleniyor, tahmin ediliyor.
Her şeye düşmanlık gözüyle bakıp Hristiyanlığı ve Batı ülkelerini suçlamaya alışkın olanlar bu haberlere çok sevindiler, sık sık gündeme getirmekten de büyük zevk aldılar, alıyorlar. AMA İĞNEYİ BİZE BATIRAN NEREDEYSE HİÇ YOK..
Peki; bazı sorular sorsam acaba milletimiz ne cevap verir?:
1-Bu türden büyük skandallar neden Batı ülkelerinde ortaya çıkıyor da bizde ve öteki İslam ülkelerinde çıkmıyor?;
2-Bizim dini kurumlarımız ve din görevlilerimiz böyle konularda tertemiz mi?;
3-Böyle olaylar bizde de var, ama dini kurumlarımız ve halkımız olayları kapatmayı mı tercih ediyorlar?
4-Böyle olayların orataya çıkması halinde, kurumlarımız ve din görevlilerimiz olaylarla yüzleşip aralarındaki muhtemel kötüleri ve kötülükleri temizleyecek bir cesarete ve kurumsal mekanizmaya sahip midirler?
5-Esasen bizim müslümanlar olarak genel nefs muhasebesi eksikliğimiz, kötülük ve ahlaksızlıklarla yüzleşip sorunlara çözüm bulamama derdimiz bu konuda da etkili oluyor mu?
6-Eğer benzer sorunlar hiç yok ise, şükürler olsun. Allah daim eylesin. Şayet var da gizliyorsak, BÖYLE BİR TAVIR NE KADAR DİNİ ve AHLAKİDİR? Bunları gizlemenin toplum ve dini hayat açısından doğurduğu sorunlar nasıl telafi edilecek?

Harun Anay/Ağustos 2013
----

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.