31 Aralık 2014 Çarşamba

FELSEFE DÜŞMANLIĞI ve IŞİD ZİHNİYETİ


FELSEFE DÜŞMANLIĞI ve IŞİD ZİHNİYETİ

---

FELSEFE DERSLERİ'ni KALDIRMAK İSTEYENLER IŞİD ile AYNI ZİHNİYETE SAHİPTİRLER

Hatırlayacaksınız, geçen yıl İLAHİYAT FAKÜLTELERİNDE FELSEFE DERSLERİNİ KALDIRMAYA ÇALIŞAN BİR PROJE DEVREYE SOKULDU. Bu projeyi kendisine İLAHİYAT HOCASI DENİLEN BAZI SEFİLLER de DESTEKLEDİLER, hatta projenin arkasındaki planlamaya katkıda bulundular. Öte yandan, BAZI DİNİ GRUPLARIN, BAZI DİN UZMANI GEÇİNEN SEFİLLERİN, bazı DİNİ HİZMET YAPTIĞI SÖYLENEN VAKIF ve DERNEK YÖNETİCİLERİNİN ilahiyat fakültelerinden felsefe derslerinin kaldırılması için HER TÜRLÜ MEL'ANETİ YAPTIKLARINA ŞAHİT OLDUK. BİZE, HER TÜRLÜ İFTİRAYI ATTILAR, HAKKIMIZDA HER YALANI SÖYLEDİLER.

İlahiyat fakültelerinden felsefe derslerinin kaldırılması TUZAĞINA, şiddetle karşı çıktık, bu projenin sahiplerini ve destekleyenleri REZİL RÜSVA ETTİK. Bunun üzerine geri adım atmak mecburiyetinde kaldılar; ve şimdilik felsefe dersleri fakültelerimizde okutulmaya devam ediyor.

Bu tartışmalar sırasında, felsefe derslerini ilahiyat fakültelerinden kaldırmak isteyenlerin TALİBAN ZİHNİYETLİ olduğunu yazmış ve söylemiştim. Bu konuda onlarca yazı yazdım, konuşma yaptım. ARADAN GEÇEN ZAMAN GÖSTERDİ ki, bu TALİBAN ZİHNİYETLİLER ile IŞİD ÖRGÜTÜNÜN ELAMANLARI AYNI DÜŞÜNÜYORLAR. Bunlar aynı din yorumuna sahipler, aynı fiilleri meşru görmektedirler, aynı ahlakı benimsemektedirler.

TEŞHİSİMİN DOĞRULUĞUNDAN DOLAYI MUTLUYUM. Bilmek ve düşünmek böyle bir şey işte. GELECEĞİ ve OLUP BİTENLERİ HERKESTEN ÇOK DAHA HIZLI SEZME ve ANLAMA İMKANI TANIYOR.
---

Harun Anay/26.09.2014
harunanay.blogspot.com
facebook.com/HarunAnay

twitter.com/HarunAnay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.