31 Aralık 2014 Çarşamba

TARİHİ ESERLERE NİYE İLGİ DUYUYORLAR?


TARİHİ ESERLERE NİYE İLGİ DUYUYORLAR?

---

TOSUNLARIMIZ Tarihi MİMARİ ESERLERE NİYE BU KADAR İLGİ DUYUYORLAR?

-Ülkemizin ARŞİV SİYASETİ'ni BELİRLEYENLERİN BAZILARI, mevcut sorunu daha da büyüttüler; bu siyaseti belirlemek için görevlendirdikleri bazı bireyler, BİRİNCİ SINIF CAHİL; fakat tosunlarımız bunlarla değil TARİHİ MİMARİ ESERLERE ÇOK İLGİ DUYUYORLAR, niçin acaba?

-Türk tarihi, medeniyeti, edebiyatı ve düşüncesinin bazı kaynakları, TÜRKİYE DIŞINDA, bu kaynakları ülkemize getirmek veya kopyalarını temin etmek için ciddi hiçbir teşebbüsleri olmadı, olmuyor; fakat tosunlarımız TARİHİ MİMARİ ESERLERİ RESTORE ETMEYE ÇOK İLGİ DUYUYORLAR, niçin dersiniz?
---

Tosunlarımızın TARİHİ MİMARİ ESERLERE İLGİSİNİN ÖZEL SEBEBİ OLMALI, Ama ne?

-TARİHİ MEZAR TAŞLARIMIZIN BİNLERCESİ İMHA EDEN tosunlarımız, TARİHİ MİMARİ ESERLERİMİZE NİYE BU KADA İLGİ DUYUYORLAR?

-EL YAZMASI ESERLERİN YÜZLERCESİ PERİŞAN HALDE ve ÇÜRÜYOR, el yazması eserlerle ilgili siyasetleri belirlemekle görevlendirdikleri bireylerin bazıları BİRİNCİ SINIF CAHİL; fakat tosunlarımız TARİHİ MİMARİ ESERLERE ÖZEL İLGİ DUYUP RESTORE EDİYORLAR, NİÇİN?

-Tarih deyince yüzlerce eser, malzeme ve nesne akla gelmeli. El yazmasından posta pullarına, ev eşyalarına, kıyafetlere kadar yüzlerce ve binlerce eser ve nesne KAYBOLUP GİDİYOR, İMHA EDİLİYOR, ÜLKE DIŞINA KAÇIRILIYOR. Bizim tosunların bunlara ciddi hiçbir ilgisi yok, fakat TARİHİ MİMARİ ESERLERE ÖZEL İLGİ DUYUP RESTORE ETMEKLE ÖVÜNÜYORLAR, NİÇİN ACABA?
---

Harun Anay/19.09.2014
harunanay.blogspot.com
facebook.com/HarunAnay

twitter.com/HarunAnay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.