31 Aralık 2014 Çarşamba

TEZER AĞAOĞLU TAŞKIRAN


TEZER AĞAOĞLU TAŞKIRAN

Dün (Pazartesi), Ahmet Ağaoğlu'nun kızı AĞAOĞLU TEZER'in, ya da yaygın adıyla TEZER AĞAOĞLU TAŞKIRAN'ı İstanbul Feriköy Mezarlığı'ndaki mezarında ziyaret ettim. Fatiha okudum, mekanı cennet olsun.

TEZER AĞAOĞLU'nun kitaplarını okudum. Cumhuriyet döneminin İLK KADIN FELSEFECİLERİNDEN ve kadın felsefe yazarlarından biridir. Kadın haraketleri konusunda aktiftir. Bu konuda yazıları da bulunmaktadır. Her ne kadar pek çok böyyük felsefeci tosunumuzun haberi yoksa da, Liseler için yazdığı bazı felsefe kitapları hala önemini korumaktadır. İlgilenenler için yazayım: JOHN STUART MİLL adlı popüler eserinde, bu filozofun HATIRATI'nı (:AUTOBIOGRAPHY) özetlemiştir.

TEZER AĞAOĞLU hakkında birazcık bilgi sahibi olmak bile bu ülkede uzmanlık sayılıyor artık. Neylersin ki, pek çok bireyde seviyesizlik diz boyu. LİBERAL diyorsun, ülkemizde LİBERALİZM'in tarihini bilmezler, kadın haklarını savunuyorlar öncü KADIN HAKLARI SAVUNCULARIMIZI bilmezler, sosyalizmi savunuyorlar öncü SOSYALİSTLERİMİZİ bilmezler, İSLAMCILIK'ı savunup uygulamalar yapıyorlar GEVEZİLİK dışında bir şeyden anladıkları ve bildikleri yok, MİLLİYETÇİLERİMİZİN çoğunun hali ise ÇOK PERİŞAN HALDEDİR ÇOOOOK. Hele ilahiyatçı felsefecilerin ve ilahiyat hocalarının bazıları vardır ki, Allah'ım sen aklıma mukayyet ol! Amin.
---

Harun Anay/11.08.2014
harunanay.blogspot.com
facebook.com/HarunAnay

twitter.com/HarunAnay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.