31 Aralık 2014 Çarşamba

VAHHABİ ZİHNİYETLİ ŞERİATÇILAR


VAHHABİ ZİHNİYETLİ ŞERİATÇILAR

---

VAHHABİ ZİHNİYETİ ile BİZİM ŞERİATÇILAR'ın ZİHNİYETLERİ ARASINDA HİÇ BİR FARK YOKTUR

EYÜP SULTAN'ı ve çevresini gezmekteyim. Onlarca, yüzlerce kez gezdiğim ve ziyaret ettiğim yerleri, yeniden adımlamaktayım. Bu defa başka gözle ve hislerle yürüyorum Eyüp Sultan yollarında.

Eyüp Sultan Türbesi, Camii ve çevresi ile bu merkeze yakın yerler, eskiden beri İSTANBUL'un EN ÖNEMLİ MANEVİYAT MEKANLARI OLARAK TELAKKİ edilmekteydi, EDİLİYORDU.

Artık KAPİTALİST ŞERİATÇILARIMIZ, bu mekanları ALIŞ VERİŞ, GEZİ ve EĞLENCE MEKANLARI HALİNE GETİRMEKTELER, GETİRİYORLAR. Bu açıdan bakınca, birden aklıma -teşbihte hata olmaz derler- MEKKE-İ Mükerreme'ye ve Kıblemiz KABE-i MUAZZAMA'ya SUUDİLER'in yaptıkları geldi. Bir müddet zihnimde iki şehri ve mekanı karşılaştırdım, SUUDİLERİN YAPTIKLARIYLA BİZİM ŞERİATÇILAR'ın YAPTIKLARI ARASINDA HEMEN HEMEN HİÇBİR FARK GÖREMEDİM. Tek fark belki de şudur: Suudlular zengin olduğu için ZEMZEM GÖKDELENLERİ dikiyorlar Kabe'nin çevresine, bizimkiler ise daha az paraya sahip oldukları için Eyüp Sultan'ın çevresine KAFELER, LOKANTALAR, EĞLENCE MEKANLARI ve HACI YAĞI SATAN DÜKKANLAR AÇIYORLAR.
---

Harun Anay/19.09.2014
harunanay.blogspot.com
facebook.com/HarunAnay

twitter.com/HarunAnay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.