30 Aralık 2014 Salı

NATO BİZİ NİYE DESTEKLİYOR?


NATO BİZİ NİYE DESTEKLİYOR?

---

NATO'nun IŞİD'e KARŞI BİZİ DESTEKLEMESİ NE ANLAMA GELİYOR?

NATO Genel Sekreteri, 'IŞİD, saldırırsa, TÜRKİYE'nin orkasında oluruz, onu korumak için müttefik ülkelerin askerlerini bölgeye sevkederiz, Türkiye'yi koruruz' demiş mealen. Peki:

1-Bu açıklamaya sevinelim mi, üzülelim mi?

2-Türkiye, IŞİD'in saldırısını püskürtüp ona galip gelemeyecek kadar ACİZ BİR ÜLKE mi?

3-NATO ve üyeleri, NELERİN KARŞILIĞI OLARAK BİZİ IŞİD'den koruyacaklar?

4-Onlarca yıldır, PKK ile mücadelede bize destek vermeyen, aksine bazı üyeleri PKK'yı destekleyen NATO, şimdi niçin ülkemizi destekliyor?

5-Ülkemizi yönetenler, NATO'nun bu açıklamasına seviniyorlar; NİÇİN SEVİNİYORLAR? Acaba, bildiğimizin dışında başka oyunlar mı çevriliyor?

6-RUSYA ya da İRAN gibi büyük bir ülke, Türkiye'ye saldırsa, NATO'nun desteğini isteyebiliriz, yahut biz istemeden NATO üyelerinin yardım etmesi gerekebilir, anlaşılıyor ki bir TÖRER ÖRGÜTÜ'nün SALDIRISINA BİLE UYGUN ŞEKİLDE KARŞILIK VEREMEYECEK durumdayız; NE ZAMANDAN BERİ BU HALDEYİZ? KİM BİZİ BU HALE GETİRDİ?

7-NATO'nun önde gelen ülkelerinden biri, söz gelimi ABD veya İngiltere, benzer bir sorunla karşılaşsa, Türkiye'den YARDIM İSTERLER MİYDİ?, yahut Türkiye böyle bir açıklama yapsa ne anlama gelirdi?, onlar bu açıklamayı nasıl karşılarlar idi?

8-NATO'nun bu açıklaması, TÜRKİYE ile NATO'nun İLİŞKİLERİNİN NE KADAR DERİN OLDUĞUNU GÖSTERİYOR; peki BU DERİNLİK SİZİ KORKUTMUYOR MU?, SİZİ DÜŞÜNDÜRMÜYOR MU?, Bu derinliğin boyutlarını hiç tahmin ettiniz mi?

9-NATO'nun bu açıklamasına, İSLAMCI YİĞİTLERİMİZİN ZİL TAKIP OYNAYARAK KARŞILIK VERMELERİ, ülkemizin düşünce hayatı açısından ne anlama geliyor?;

10-Onlarca yıldır, NATO'ya karşı çıkan ve onu emperyalizmin en büyük teşkilatlarından biri kabul eden SOLCU ve İSLAMCI YİĞİTLERİMİZİN BU DESTEK AÇIKLAMASI KARŞISINDA HİÇ SESLERİNİN ÇIKMAMASINI NASIL YORUMLAMALIYIZ?

Yoksa, HER ŞEY YALAN RÜZGARINA MI BENZİYOR BİZİM ÜLKEDE?
---

Harun Anay/06.10.2014
harunanay.blogspot.com
facebook.com/HarunAnay

twitter.com/HarunAnay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.