28 Kasım 2013 Perşembe

ATATÜRK OLSAYDI ve OLMASAYDI?





ATATÜRK OLSAYDI ve OLMASAYDI?

Son günlerde bir kısım insanların, ‘Atatürk olsaydı biz olmazdık’ nakaratını tekrar ettiklerini, bazı kişilerin ise ‘Atatürk olmasaydı biz yine olurduk’ cümlesini slogan haline getirdiklerini görüyorum.

Ne kadar ilginç bir tartışma değil mi?

Sorunlardan ve olgulardan kaçmak isteyen zihinlerin nasıl düşündüğüne dair mükemmel bir örnekle karşı karşıyayız. Hakiki sorunlarla meşgul olmak istemeyenler ve bizim onlar üzerinde düşünmemize engel olmaya çalışanlar, böylece sahte sorunlar ve tartışmalar üretip düşünce dünyamızı kirletiyorlar.

‘Atatürk olmasaydı biz olmazdık’ ve ‘Atatürk olmasaydı da biz olurduk’ diyenlere sormak istediğim bazı sorular var. Yiğitçe cevaplasınlar da görelim:

1-Yirmi birinci yüzyılda bütün insanlığa katkıda bulunacak bir medeniyet, düşünce ve bilim geliştirebilecek miyiz, geliştiremeyecek miyiz?

2-Bilim, düşünce ve sanatta, bütün milletlerle yarışabilecek miyiz yarışamayacak mıyız?

3-Bilim ve düşüncedeki yerimizi nasıl daha iyi hale getirebiliriz?

4-Üniversitelerimizin mevcut perişanlığını en kısa zamanda nasıl ortadan kaldırabiliriz?

5-Ülkemizdeki okumaz, yazmazlığı nasıl ortadan kaldırabiliriz?

6-Bilim ve düşün insanlarımızla öğrencilerimizi, nasıl MERAKLI şahsiyetler haline getirebileceğiz?

7-Toprağımızla yaprağımızla, tarihimizle ecdadımızla, güneşimizle sahilimizle övünmek yerine, ne vakit yetiştirdiğimiz sanat, bilim ve düşün insanlarıyla övünür hale geleceğiz?

8-Bu günkü gazatelerde MİLLİ KÜTÜPHANEMİZDEKİ KİTAPLARIN PERİŞAN HALİNİ ANLATAN BİR HABER VAR. BİNLERCE KİTAP ONLARCA YILDIR KADERİNE TERKEDİLMİŞ. Bu konudaki MÜBAREK GÖRÜŞLERİNİZİ ALABİLİR MİYİZ?

9-Ülkemizi idare edenlerin, üzerinde konuşmaya değer bir eğitim, bilim, düşünce, sanat ve kültür siyasetleri var mıdır? Bu konudaki engin görüşlerinizi lütfederseniz memnun oluruz?

10-İLAHİYAT ÖĞRENCİLERİNİN öğretmen olma hakları 28 Şubat döneminde ellerinden alındı. Bu haksızlık halen devam ediyor. Hergün 28 Şubat dönemindeki uygulamaların kötülüklerini anlatanlar, ÖĞRENCİLERİMİZE YAPILAN BU ZULME KARŞI SESSİZ KALIYORLAR, daha da KÖTÜSÜ AYNI UYGULAMAYI DEVAM ETTİRİYORLAR.

İlahiyat öğrencilerine yapılan bu zalimliği kınıyor musunuz?

İlahiyat öğrencilerine yapılan bu zulmü ortadan kaldırmak için bize destek veriyor musunuz?

İlahiyat fakültelerini ve öğrencilerini yıllardır istismar eden kişi, grup ve kuruluşların bu zulme karşı çıkma erdemini göstermediklerini müşahede ediyoruz. BU UMURSAMAZLIĞIN SEBEPLERİ HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİNİZİ LÜTFEDER MİSİNİZ?

Sevgili, değerli, sayın, muhterem büyüklerimiz! SİZİN ATATÜRK HAKKINDA TARTIŞMA YAPMAYI ÇOK SEVDİĞİNİZİ BİLİYORUZ. BU KONUDAKİ ENGİN FİKİRLERİNİZDEN CÜMLE ALEM İSTİFADE EDİYOR. Büyük akli melekelerinizi ve zekalarınızı birazcık da yukarıdaki sorunlarımıza yoğunlaştırmanızı istirham ediyoruz.

ÖZÜR DİLERİM EFENDİM! UYKUNUZDAN UYANDIRDIM. Çok tatlı uyuyordunuz. Atatürk hakkında tartışırken ve derin fikirler ileri sürerken, ‘UYUYAN BİR KIZ GİBİ GÜZEL’ idiniz. Mecbur kalmasaydık sizi uyandırmazdık. Bağışlayınız efendim.

Hepinize saygılar sunarım, benim sevgili Atatürk-sever ve Atatürk-savar böyyyyükkk düşünürlerim.

Harun Anay/28.11.2013.
harunanay.blogspot.com
facebook.com/hasimharun.anay
facebook.com/HarunAnay
twitter.com/HarunAnay
linkedin.com/HarunAnay
academia.edu/HarunAnay
 ----

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.