11 Aralık 2013 Çarşamba

ERZURUM İLAHİYAT Öğrencilerinin Duyurusu (Metin)




ERZURUM İLAHİYAT Öğrencilerinin Duyurusu (Metin)

İlahiyat öğrencilerinin öğretmenlik haklarının iadesi için başlattıkları BASINI BİLGİLENDİRME KAMPANYASI Erzurum’da 11.12.2013’de başladı.

ERZURUM ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNİN anılan tarihte yayımladığı, BASIN DUYURUSUNUN tam metnini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Bu vesileyle öğrencilerimize başarılar dilerim; haklı taleplerini sonuna kadar desteklediğimi de ilave etmek isterim.
Harun Anay

---

BASIN BİLDİRİSİ
Atatürk Üniversitesi ilahiyat fakültesi öğrencileri olarak pedagojik formasyon hakkımızı aramak üzere burada toplanmış bulunmaktayız.
İlahiyat fakülteleri sadece diyanete hoca yetiştirmeyip milli eğitim bakanlığına da öğretmen yetiştirmektedir. Dolayısıyla pedagojik formasyon verilmesi zorunludur.
İlahiyat fakültesi öğrencileri öğretmenlik haklarından mahrum edilmiştir. Oysa yeni eğitim sistemine bakıldığında geçen yıl uygulamaya konulan seçmeli Kur’an-ı Kerim, siyer ve temel dini bilgiler dersleri verilmeye başlanmış fakat  bu dersler okullarımızda ya boş geçmekte yada ehil olmayanlar tarafından ek ders ücreti karşılığında verilmektedir. Örneğin beden eğitimi öğretmeninin siyer dersine, matematik öğretmeninin kuranı kerim derslerine girdiğini görmekteyiz.  Bunu temin edemeyen milli eğitim müdürlükleri ve okul idaresi, bu dersleri seçen öğrencileri ve ailelerini hayal kırıklığına uğratmaktadır. Ayrıca pedagojik  formasyon alamayan ilahiyat öğrencilerinin mağduriyetinin devam etmesine sebebiyet vermektedir . Mevcut konjektürde bir ilahiyat fakültesi öğrencisi öğretmen olabilmek için hazırlık eğitimiyle birlikte 5 yıl, pedagojik formasyon için de 1 yıl olmak üzere  toplam 6 yıl eğitim görmek mecburiyetindedir. 2012-2013 öğretim yılında, Yüksek Öğretim Kurulunun Atatürk üniversitesi  ilahiyat fakültesine verdiği kontenjan sadece 30 kişi olup,bu kontenjan farklı  ilahiyat fakülteleri öğrencileriyle  doldurulmaktadır. Varın olayın vehametini siz düşünün…
28 şubat post modern darbesine kadar ilahiyat fakültelerinin öğrenim süresinde var olan pedagojik formasyon eğitimi bu süreçle birlikte kaldırılmıştır, bununla kalınmayıp 2009-2010  öğretim döneminde eğitim fakültelerinin açtığı bir dava ile pedagojik formasyon verilen son dört üniversiteden de kazanılmış pedagojik formasyon  hakları  ellerinden alınmıştır.28 şubat darbecileriyle hesaplaşıldığı bu günlerde en ağır darbeyi yiyen ilahiyat fakültelerinin hakkı neden aranmamaktadır ?
3günde ilahiyat müfredatını değiştirebilme gücüne sahipken ; ilahiyat öğrencileri istiyor, hocaları istiyor, halk destek veriyor, siyasetçiler yanımızda olduğunu söylüyor iken, 20bin öğretmen açığı ortada olduğuna göre bu sorunun çözümlenmemesinin altında yatan sebepler nelerdir?
Değerli basın mensupları, sizin vasıtanızla burada Atatürk Üniversitesi İlahiyat fakültesi öğrencileri olarak siyasetçilere ,yüksek öğretim kuruluna ve bu konuyla ilgili tüm kurumlara sesleniyoruz. İlahiyat öğrencilerinin yıllarca mahrum edildikleri pedagojik  formasyon haklarının bir an önce geri verilmesini ve bu haksızlığın bir an önce sonlandırılmasını istiyoruz. Bu sebeple fakültemiz öğrencileri tarafından yaklaşık 3bin dilekçe meclise, 3bin dilekçede YÖKe gönderilmek üzere toplanmıştır.
Bunlar bizim umudumuz…
Sayın Başbakanım siz hiç ümidinizi yitirdiniz mi?
Sizden tek isteğimiz UMUDUMUZA SES OL.
---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.