16 Aralık 2013 Pazartesi

RESMİ ve SİVİL ÜLEMA



RESMİ ve SİVİL ÜLEMA
Atasözlerimizden birinde şöyle denilmiş:
‘Devletten olsa evliya
Sakın alma avluya..'
1990’larda ülkemizde, ülkemizde resmi ve sivil ülema tartışması yapılırdı. Her mesele gibi bu da ezildi gitti maalesef.
O zamanlar bu tartışmaya katılalardan bazıları dindarımsı soytarı idiler, lakin üzerinde durulan mesele çok ciddi idi. İlim/düşünce ve alim/düşünür ile siyaset; ilim ve alim ile ideoloji; ilim ve alim ile sermaye; ilim ve alim ile halk; sanat ve sanatçı ile siyaset, ideoloji, sermaye ve halk ilişkilerini sorgulamadan ve bütün bunları dengeli bir mevkie oturtmadan bizim üniversitelerimizin, ilim adamlarımızın, düşünürlerimizin, sanatçılarımızın ve elbette bütün olarak ülkemizin iflah olması mümkün değil.
Şunu da hatırlamalıyız ki günümüz Türkiye'sinde kendi başına ayakta duran veya durmaya çalışan ilim adamı, düşünür ve sanatçıların sayısı gittikçe azalıyor.
Artık RESMİ ÜLEMA ve DÜŞÜNÜRLER, HER TARAFI KAPLAYAN ve verimsizleştiren AYRIK OTLARI gibi BÜTÜN VERİMLİ TARLALARI BERBAT EDİYORLAR. Ayrık otlarının kaplamadığı çok az yer kaldı. Üzgünüm, çok üzgünüm.
(Not: Yukarıdaki sözü Altan Ünaltay Bey'in facebook sayfasından aldım. Söz kime ait bilemiyorum, fakat ben onun sayfasında gördüm. Kendisine teşekkür ederim).
Harun Anay/16.12.2013
harunanay.blogspot.com
facebook.com/hasimharun.anay
facebook.com/HarunAnay
twitter.com/HarunAnay
----

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.