20 Aralık 2013 Cuma

İLAHİYATÇILAR ve BİLİM ADAMLARI NE'den ANLAR?


İLAHİYATÇILAR ve BİLİM ADAMLARI NE'den ANLAR?

DOSTLARIMDAN RİCA

1-Değerli dostlarım, özellikle de ilahiyatçı hocalarım ve öğrencilerim,

2-Hangi konu olursa olsun mümkün olduğu kadar biraz daha İYİ BİLDİĞİMİZ ve ANLADIĞIMIZ konularda konuşsak ve yazsak daha iyi olmaz mı acaba?

Acaba diyorum, karşılaştığımız herhangi bir soruna BİLDİĞİMİZ, Anladığımız ve BİRİKİMİMİZ OLAN meselelerle KATKIDA BULUNSAK DAHA İYİ DEĞİL Mİ ACABA?

Mesela yolsuzluk olduğunu okuyoruz veya duyuyoruz. Bir ilahiyatçı ile konuşurken hemen, BU KONUNUN ULUSLARARASI BOYUTLARI VAR diye konuya giriyor; ve İsrail, Amerika, dış güçler, iç güçler, komplo var diye ilerliyor.

BUNLARI uzmanlar çözmeye çalışsa da, İLAHİYATÇILARIMIZ KENDİ BİRİKİMLERİYLE KONUYA yaklaşımda bulunsalar neler diyebilirler acaba? Böylece başkaları da istifade etse?

İlahiyatçılarımız ve birikimi uluslararası ilişkiler, iktisat, siyaset vs. olmayan dostlarımızın BOYUTLARINI BİLMEDİKLERİ KONULARDA KONUŞUP yazmaları ne kadar doğru acaba?

Bir ilahiyatçı, MERKEZE DEĞERLERİ, ÖZELLİKLE DE AHLAKI ESAS ALIP DÜNYAYA BÖYLE BAKMALI BENCE. Bizim ilahiyatçıların yazı ve konuşmalarına bakınca DİN, DEĞER ve AHLAKTAN BAŞKA HERŞEYDEN AHKAM KESTİKLERİNİ GÖRMEK BENİ ÜZÜYOR. Hayatında BİR TEK ULUSLARARASI İLİŞKİLER, siyaset, siyaset tarihi, iktisat, iktisat tarihi, genel tarih, komplo teorile, milletler sosyolojisi, gelişme kuramları vs. hakkında BİR TEK MAKALE veya KİTAP OKUMAYAN bazı İlahiyatçılarımız O KADAR ÇOK LÜZUMSUZ LAF EDİYORLAR ve BİLMEDİKLERİ KAVRAMLARI CAHİLCE KULLANIYORLAR Kİ İNSANIN İNANASI GELMİYOR.

Birazcık insanın HADDİNİ BİLMESİ gerekmez mi acaba?

Biraz da olsa, BİRİKİMLERİMİZLE ÖĞRENCİLERİMİZE ve toplumumuza katkıda bulunma sorumluluğu taşımamız gerekmez mi?

ÇOK şey mi istiyorum acaba?

Çok mu hayalciyim acaba?

Bazı ilahiyatçıların anılan tavırları, yazıları ve düşünceleri neyi gösteriyor sizce?



Harun Anay/20.12.2013
harunanay.blogspot.com
facebook.com/hasimharun.anay
facebook.com/HarunAnay
twitter.com/HarunAnay
---
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.