17 Şubat 2014 Pazartesi

CHP’nin ISLAHI İçin TEKLİFLER




CHP’nin ISLAHI İçin TEKLİFLER

Zaman hızla akıyor, bununla birlikte ülkemizde de büyük değişiklikler oluyor. Bu değişiklikleri, tespit etmek, ispat etmek, öğrenmek, tahlil etmek ve onlardan dersler çıkarmak ise, bilim ve düşün insanlarının işidir. Bu açıdan baktığımızda, ülkemize pek çok bilim ve düşün insanın bu ödevlerini ve görevlerini yerine getirdiğini söylemek zordur.


Hakkında kısaca bilgi vermek istediğim kitapçık, işte büyük değişikliklerin olduğu bir dönüm noktasının şahididir ve düşünce tarihimiz açısından da çok önemlidir. Kitapçık, ‘C.H.P.de ISLAHAT YAPILMASI İÇİN TEKLİF’ başlığını taşımaktadır. Kapağında belirtildiğine göre CHP’nin SEKİZİNCİ BÜYÜK KURULTAYI’na sunulmak üzere hazırlanmıştır (Ankara-1950, Yeni Matbaa, 39 s.).

Teklif sahipleri ve partideki görevleri ise kitapçığın sonunda listelenmiştir. Onlar arasında; Hıfzı Oğuz Bekata, Prof.Dr. Şevket Raşit Hatipoğlu, Prof.Dr. Sadi Irmak ve Prof.Dr. Ali Kemal Yiğitoğlu da bulunmaktadır.

Kitapçıkta; 1950’de CHP’nin iktidarı Demokrat Parti’ye devretmesine atıfta bulunarak başlanmakta; daha sonra partide ıslahat yapılması lüzumu gerekçelendirilmekte, CHP’nin tarihi ve benimsediği görüşler hakkında bilgi verilmekte ve geçmişte yapılan hatalara da değinilerek gelecekte neler yapılması gerektiğine dair teklifler dile getirilmektedir.

----


Harun Anay/17.02.2014
harunanay.blogspot.com
facebook.com/hasimharun.anay
facebook.com/HarunAnay
twitter.com/HarunAnay
----

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.