30 Eylül 2013 Pazartesi

TALİBAN ZİHNİYETLİLER FELSEFEYE Niçin DÜŞMANDIR?




TALİBAN ZİHNİYETLİLER FELSEFEYE Niçin DÜŞMANDIR?

Taliban zihniyetine sahip dindarımsıların şu yalan dünyada ve belki de ahirette de en çok korktukları kelimenin felsefe ve düşünce olduğunu biliyoruz.

Peki..

Niçin bu kadar çok felsefeden, müslüman felsefeciden, düşünceden ve müslüman düşünürden kortmaktadırlar?

Aşağıdaki maddeleri okuyunca felsefenin ve düşüncenin Taliban zihniyetli bireylere ne büyük zararlar verdiğini ve bu yüzden de onların feryatlarının kendileri açısından ne kadar haklı olduğunu siz de anlayacaksınız:

1-Taliban zihniyetliler, Kur’an-ı Kerim ve hadisleri istedikleri gibi yorumlamaktadırlar. Bunu yaparken fıkıh usulünü esas aldıklarını iddia etmekte iseler de, gerçekte fıkıh usulü kurallarına da uymamaktadırlar. Hiçbir mezhebin usul kuralına uymadan kendi menfaatlarını esas alarak fetva vermekte ve insanımızı aldatmaya çalışmaktadırlar.

Felsefeci bu rezilliğin farkına varıp bunun tutarsızlık olduğunu yüzlerine vurunca Taliban Zihniyetliler çıldırmaktadırlar.

2-Taliban zihniyetliler, hadis usulü kurallarına da uymamaktadırlar. Hadisleri ve Hz. Peygamber Efendimizin sözlerini ve uygulamalarını (:sünnet) istedikleri gibi kullanmakta, ahlaksız emellerine alet etmektedirler, istismar etmektedirler. Hadislere saygı gösterdiklerini iddia etmelerine rağmen, hem hadis bilimine hem de büyük ve itibar gören hadis mecmularındaki hadislere hiç saygılı davranmamaktadırlar. Canları nasıl isterse istedikleri hadisi seçip bize din olarak sunmaktadırlar.

Felsefeci, böyle davrananları insafa, iz’ana ve edebe davet etmektedir. Felsefeci bunu yapınca da, ağızlarına gelen her türlü iftirayı ona atmaktan çekinmemektedirler.

3-Taliban zihniyetliler; tarihin şahit olduğu en büyük medeniyetlerden ve düşünce geleneklerden birini kuran müslümanların düşünsel ve bilimsel birikimlerinin büyük bir kısmını yok saymaktadırlar. Üstelik tarihte geliştirdiğimiz düşünce ve bilim birikimine de sahip değildirler. Bütün bunlara rağmen, düşünce ve bilim tarihimizi bütün ayrıntılarıyla biliyormuş gibi tafra satmakta ve buna göre hüküm vermektedirler.

Felsefeci, böyle bir tavrın büyük bir din ve medeniyet düşmanlığı olduğunu haykırmaktadır. Felsefeci böyle deyince de, Taliban Zihniyetliler onu zındık, kafir ve münafık ilan etmektedirler.

4-Taliban zihniyetine sahip olanlar; her alanda, her konuda ve her zaman din istismarı yapmaktadırlar.

Felsefeci, din istismarının çok büyük bir hayasızlık olduğunu düşünmektedir ve elinden geldiği kadar böyle bir yola tevessül etmemektedir. Felsefecinin bu düşüncesini ve davranışını gören Taliban Zihniyetliler onu, Yüce Allah’ın ve Hz. Muhammed’in düşmanı ilan etmektedirler.

5-Taliban zihniyetli olanlar, fıkıh ile İslam’ı özdeşleştirmektedirler.

Felsefeci, böyle bir yaklaşımın İslam dinine çok büyük bir iftira olduğunu düşünmektedir. Felsefecinin bu düşüncesini duyan Taliban Zihniyetliler, onu din düşmanı ilan etmektedirler.

6-Taliban zihniyetliler, fıkıh için geliştirilmiş yöntemleri bütün alanlara yaygınlaştırmak ve tatbik etmek istemektedirler.

Felsefeci, anılan yöntemlerin hukuk alanı için bile yetersiz olduğunu düşünerek, böyle saçmalıklara karşı çıkmaktadır. Felsefecinin bu tavrını duyan Taliban Zihniyetliler, onu Şeriat düşmanı en büyük kafir ilan etmektedirler.

7-Taliban zihniyetliler, despot bir ahlak, aile, toplum, hukuk ve siyasal rejim hayal etmektedirler.

Felsefeci ise böyle bir tavrın Allah’ın kanunlarına hakaret olduğunu, insanları hiç kimsenin  köleleştiremeyeceğini haykırmaktadır. Felsefecinin bu tavrını gören Taliban Zihniyetliler, onu din düşmanı ilan etmektedirler.

8-Taliban Zihniyetliler, hayatlarının her anında ve alanında kendilerinin dışındaki herkese takiyye yapmayı bir ibadet kabul etmektedirler.

Felsefeci ise, böyle bir takiyye anlayışının açık bir ahlaksızlık, edepsizlik ve dinsizlik olduğunu ilan etmektedir. Felsefecinin bu tavrı karşısında Taliban Zihniyetliler, onu münafık olarak vasıflandırmaktan çekinmemektedirler.

9-Taliban Zihniyetlilerin bütün düşünce ve fiilleri menfaatperestlik ve siyasi ikbali amaçlar.

Felsefeci ise, böyle bir zihniyeti, ahlaksızlığın ve dinsizliğin ana kaynağı saymaktadır.

10-Taliban Zihniyetliler, bütün insanları, özellikle de müslümanları, güdülecek koyun saymaktadırlar. Hakikati kendilerinin temsil ettiklerine inandıkları için kendilerinin dışındaki herkesi gerekirse dayak atarak ve öldürerek yola getirmeyi temel iman esası kabul etmektedirler.

Felsefeci ise, insanları Allah’ın emaneti olarak kabul etmekte ve her insana saygı duymaktadır. Felsefecinin bu tavrını gören Taliban Zihniyetliler, onu dinsiz ilan etmekten çekinmemektedirler.

Hikameyiz budur..
Mücadelemiz ve kavgamız bunun içindir.
Tercih sizin..
Takdir sizin..
Benden söylemesi..

Harun Anay/30.09.2013.
harunanay.blogspot.com
facebook.com/hasimharun.anay
twitter.com/HarunAnay
----

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.